COOKIE POLICY.

Algemeen

GeoDynamics NV (hierna genoemd “GeoDynamics”, “wij”) maakt voornamelijk gebruik van cookies om uw surfervaring op https://www.geodynamics.be of subwebsites (hierna genoemd de “Website”) te verbeteren. Alle gegevens die GeoDynamics haalt uit deze cookies zijn anoniem en worden alleen gebruikt om de klantenervaring op de website te begrijpen met als doel om de prestaties en bruikbaarheid van deze website te verbeteren.

Wat is een cookie?

Een cookie, ook wel bekend als een HTTP cookie, een web cookie of een browser cookie, is meestal een klein tekstbestand verzonden van een website en opgeslagen in de webbrowser van de gebruiker terwijl een gebruiker aan het surfen is op een website. Wanneer de gebruiker in de toekomst op dezelfde website surft, kunnen de gegevens die zijn opgeslagen in de cookie worden opgehaald door de website om de website op de hoogte te brengen van de vorige activiteit van de gebruiker. Cookies werden ontworpen als een betrouwbaar mechanisme voor websites om de status van de website of de activiteit die gebruiker in het verleden heeft ondernomen, te herinneren. Ze helpen ons om uw bezoek aan de Website te optimaliseren, om de technische keuzes te herinneren (bijvoorbeeld taalkeuze, een nieuwsbrief, enz.) en om meer relevante diensten en aanbiedingen te tonen. Indien u de Website wenst te raadplegen, raadt GeoDynamics u aan om de cookies in te schakelen. Echter, indien u verkiest om dit niet te doen, bent u altijd vrij om ze niet in te schakelen.

Cookies kunnen omvatten: het klikken op bepaalde knoppen, een opname van de pagina’s welke door de gebruiker werden bezocht, zelfs maanden of jaren geleden. Hoewel cookies geen virussen kunnen bevatten en geen malware kunnen installeren op de gast computer, worden tracking cookies en vooral third-party tracking cookies vaak gebruikt als manieren om lange termijn gegevens van de browsergeschiedenis van individuen samen te stellen.

Soorten cookies

• Essentiële cookies: cookies die om puur technische redenen nodig zijn om de website te kunnen bezoeken. Deze cookies garanderen de basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website. Vanwege de technische noodzaak geldt alleen een informatieplicht en deze cookies worden geplaatst zodra u de website bezoekt.
  • Functionele cookies: zorgen ervoor dat alle onderdelen van de website optimaal functioneren. Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor de goede werking en de beveiliging van de website (bv. cookies voor helpdeskcases of registratie, taalvoorkeuren, etc.).
  • Niet-functionele cookies: cookies die geplaatst kunnen worden voor statistische/analytische, sociale, targeting en commerciële doeleinden. Zij hebben niets te maken met de louter technische ondersteuning van een website. Cookies met statistische/analytische doeleindenlaten toe om na te gaan welke pagina’s van de website u bezoekt, waar uw computer gelokaliseerd is, etc. Cookies met sociale doeleinden maken het de gebruiker mogelijk om de inhoud van de bezochte website via sociale media rechtstreeks te delen met anderen. Cookies met targeting doeleinden laten toe dat op basis van uw surfgedrag een profiel wordt opgebouwd zodat de vertoonde advertenties worden afgestemd op uw interesses. Cookies met commerciële doeleinden houden bij hoeveel en welke advertenties aan een gebruiker werden getoond. Niet-functionele cookies kunnen first-party of third-party cookies zijn.
  • First-party cookies: cookies die geplaatst worden door een website die op dat moment bezocht wordt door de gebruiker (bv. cookies geplaatst door GeoDynamics/ minisites van GeoDynamics).
  • Third-party cookies: cookies die geplaatst worden door een andere domeinnaam dan die van de website die bezocht wordt door de gebruiker. Als een gebruiker een website bezoekt en een derde partij een cookie plaatst via die website, dan is dit een third-party cookie (bv. cookies geplaatst door Google, Twitter en Facebook).
  • Permanente cookies: Deze cookies blijven op het apparaat van de gebruiker aanwezig voor de duur bepaald in de cookie. Ze worden geactiveerd telkens de gebruiker de website bezoekt die deze cookie heeft geplaatst (bv. cookies geplaatst door sociale media zoals Twitter, Facebook, Google Analytics etc.). De meeste niet-functionele cookies zijn permanente cookies.
  • Sessie cookies: Deze cookies laten toe de handelingen van een gebruiker te vereenvoudigen en aan elkaar te linken tijdens een browsersessie. Een browser sessie begint wanneer een gebruiker het browserscherm opent en eindigt wanneer de gebruiker het browserscherm sluit. Sessie cookies worden tijdelijk geplaatst. Zodra u de browser afsluit, worden alle sessie cookies verwijderd. De meeste functionele cookies zijn sessie cookies.

Lijst van cookies die deze Website gebruikt

De tabel hieronder bevat een opsomming van de cookies die GeoDynamics desgevallend verzamelt en welke informatie deze opslaan.

COOKIE naam Domein COOKIE provider COOKIE beschrijving COOKIE bewaartermijn
ESSENTIËLE COOKIES
__hssrc .geodynamics.be Hubspot Deze cookie wordt geplaatst door Hubspot telkens wanneer het de sessie cookie wijzigt. Het wordt gebruikt om vast te stellen of de gebruiker de browser opnieuw heeft opgestart. Gedurende de sessie
FUNCTIONELE COOKIES
__cf_bm .hubspot.com Cloudflare Deze cookie wordt geplaatst door Cloudflare om Cloudflare Bot Management te ondersteunen. Deze cookie helpt bij het beheer van inkomend verkeer dat overeenkomt met criteria voor bots. 30 minuten
__hssc .geodynamics.be Hubspot HubSpot plaatst deze cookie om sessies bij te houden en om te bepalen of HubSpot het sessienummer en de timestamps in het __hstc cookie moet verhogen. 30 minuten
test_cookie .doubleclick.net Doubleclick.net De test_cookie wordt geplaatst door doubleclick.net en wordt gebruikt om te bepalen of de browser van de gebruiker cookies ondersteunt. 15 minuten
ANALYTISCHE COOKIES
_gid .geodynamics.be Google Analytics Deze cookie wordt geplaatst door Google Analytics en slaat informatie op over hoe bezoekers een website gebruiken, terwijl het ook een analytisch rapport maakt van de prestaties van de website. Gegevens die o.a. worden verzameld betreffen het aantal bezoekers, hun bron, en de pagina’s die zij anoniem bezoeken. 24 uur
_ga .geodynamics.be Google Analytics Deze cookie wordt geplaatst door Google Analytics en berekent bezoekers-, sessie- en campagnegegevens en houdt ook het gebruik van de site bij voor een analyserapport van de site. De cookie slaat informatie anoniem op en kent een willekeurig gegenereerd nummer toe om unieke bezoekers te herkennen. 2 jaar
_gat_gtag_
UA_5048932_4
.geodynamics.be Google Deze cookie wordt geplaatst door Google om gebruikers te onderscheiden. 1 minuut
_gat_UA-5048932-13 .geodynamics.be Google Analytics Een variant van de _gat cookie die door Google Analytics en Google Tag Manager wordt ingesteld om website-eigenaren in staat te stellen bezoekersgedrag te volgen en websiteprestaties te meten. Het patroonelement in de naam bevat het unieke identificatienummer van de account of website waarop het betrekking heeft. 1 minuut
__hstc .geodynamics.be Hubspot Dit is de belangrijkste cookie die door Hubspot wordt geplaatst voor het bijhouden van bezoekers. Het bevat het domein, initiële timestamp (eerste bezoek), laatste timestamp (laatste bezoek), huidige timestamp (dit bezoek), en sessie nummer (neemt toe voor elke volgende sessie). 6 maanden
hubspotutk .geodynamics.be Hubspot HubSpot plaatst deze cookie om bij te houden welke bezoekers de website bezoeken. Deze cookie wordt doorgegeven aan HubSpot bij het indienen van een formulier en gebruikt bij het ontdubbelen van contacten. 6 maanden
_gcl_au .geodynamics.be Google Tag Manager Voorzien door Google Tag Manager om te experimenteren met de advertentie-efficiëntie van websites die hun diensten gebruiken. 3 maanden

Cookies uitschakelen

Er zijn een aantal opties beschikbaar om het opslaan van cookies te voorkomen. Gelieve de websites van de verschillende browsers te bezoeken om te leren hoe je de opslag van cookies kan blokkeren.

Het is goed te beseffen dat wanneer u beslist om al uw cookies te verwijderen u hoogstwaarschijnlijk al uw gebruikersnamen en paswoorden op alle websites die u bezoekt, moet opnieuw ingeven, waar u dus voordien niet eens moest over nadenken. Zoals reeds vermeld, kunnen cookies een echte aanwinst zijn voor uw surfervaring op het web.

Wenst u meer te weten over cookies, gelieve de website https://www.allaboutcookies.org te bezoeken. Deze website voorziet meer informatie over cookies, legt gedetailleerd uit hoe je de cookies die u vindt, kunt verwijderen en het toont u hoe u vertrouwde websites kunt toestaan om cookies op te slaan op uw computer.

Update

GeoDynamics is gerechtigd om deze cookie policy te updaten door een nieuwe versie op de Website te plaatsen waarbij GeoDynamics de datum van herziening zal aangeven bovenaan dit document. Het is dit kader ten zeerste aangewezen om regelmatig de Website en de betreffende pagina waarop de cookie policy wordt weergegeven, te raadplegen om zeker te zijn dat u kennis hebt van enige wijzigingen.

Contacteer GeoDynamics

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de cookie policy, gelieve ons te contacteren:

Via e-mail: privacy@geodynamics.be

Via de post: GeoDynamics NV, Dumolinlaan 9, 8500 Kortrijk, België, t.a.v. de DPO

Versie Cookie Policy 05/05/2022