ONDERSTEUNING INTERNET EXPLORER (11) STOPT PER 1 JULI 2021.

Wat gaat er veranderen?

Vanaf 1 juli 2021 zal Internet Explorer tot en met versie 11 (IE11) niet meer worden ondersteund door GeoDynamics.

Waarom stopt de ondersteuning van IE11?

IE11 is door Microsoft gelanceerd in 2013 en was tot aan de lancering van Microsoft Edge (Edge) in 2015 de standaard browser van Microsoft. Microsoft blijft IE11 officieel nog wel ondersteunen via beveiligingsupdates, maar zal geen verbeteringen meer doorvoeren in de browser.

Microsoft adviseert zelf dan ook om Edge te gebruiken als standaard browser in plaats van Internet Explorer. Daarnaast zullen nieuwe webstandaarden niet meer ondersteund worden in IE11 en wordt tegenwoordig niet meer getest op IE11.

Voor meer informatie en de bronnen vanuit Microsoft klik hier en hier.

Wat houdt dit in voor jou?

GeoDynamics adviseert om gebruik te maken van browsers met de meest recente webstandaard, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Bedrijven die gebruik maken van Microsoft-omgevingen adviseren wij om IE11 om te zetten naar Edge. Dit omdat Edge de standaard en geadviseerde browser is vanuit Microsoft.

Wanneer gaat dit gebeuren?

Vanaf heden zullen nieuwe functionaliteiten waarvoor een moderne webstandaard nodig is (bijvoorbeeld het gebruiken van onze nieuwe chat), niet meer ondersteund worden voor IE11.